top of page

ALGEMENE VOORWAARDEN – B&B/ PENSION – KAMERHUUR MET ONTBIJT

 

Neem nota van onderstaande dit ivm de door u gemaakte reserveringen / boekingen en bevestiging van de overeenkomst gesloten met het Pension Pension Sauerland in Winterberg Züschen.

Reserveringsopdrachten zijn pas daadwerkelijk geboekt na schriftelijk en/of per email verzonden bevestigingen van beide zijde. Het is helaas niet mogelijk een bepaald kamer nummer te reserveren, natuurlijk proberen we, indien mogelijk, aan uw wensen te voldoen. Er worden geen mondelinge toezeggingen gedaan door de eigenaar ivm kamer en/of prijs – alles gaat per email. (aangeboden cq gecommuniceerde prijzen in de email kunnen eventueel afwijkend zijn van genoemde prijzen op de Website – pas als u per email akkoord gaat, is er sprake van een overeenkomst tussen beide partijen)

Is na 2/3 dagen na versturen van de bevestiging de (aan)betaling door Pensionhouder niet ontvangen, dan behoud hij zich het recht voor de reservering als niet geboekt te beschouwen en de kamers aan anderen beschikbaar te stellen.

Inchecken “Kamer met Ontbijt”: Vanaf 15.00 uur / Uitchecken “Kamer met Ontbijt”: Voor 10.30 uur

BTW is inbegrepen.

Toeristenbelasting vanaf 15 jr is niet in de prijs inbegrepen

Maaltijden: Ontbijt is bij de (kamer)prijs inbegrepen.

Huisdieren: Honden toegestaan; nadrukkelijk alleen na overleg

Energiekosten en schoonmaakkosten zijn inclusief.

Natuurlijk is gebruik vd keuken niet mogelijk.

Geen mogelijkheid voor opladen Elektro auto´s (wel bij de Touristik Winterberg en bij de kerk in Züschen )

Wijzigingen van (kamer/algemene ruimte) indeling en meubilair voorbehouden – eerder genoemde zaken op de website zijn onderhevig aan verandering

Pension Sauerland is een rookvrij Pension

Betaling: Bij reservering van een groot aantal kamers en/of bij een verblijf van meerdere nachten kan een aanbetaling cq totaal bedrag gevraagd worden. Dit geldt iig voor het winterhoogseizoen. Het verschuldigde bedrag dient uiterlijk 4 weken voor de aanreis datum op onze rekening te zijn bijgeschreven – in de wintermaanden 8 weken voor de aanreis daum. (het hierboven genoemde geldt uitsluitend voor B&B)

Annuleringsvoorwaarden – Pension – Kamer met Ontbijt:

Annulering of wijziging tot 90 dagen vóór de aankomstdatum wordt 25% van het totale reserveringsbedrag in rekening gebracht.

Annulering of wijziging vanaf 60 dagen vóór de aankomstdatum wordt 50% van het totale reserveringsbedrag in rekening gebracht.

Annulering of wijziging vanaf 30 dagen vóór de aankomstdatum wordt 75% van het totale reserveringsbedrag in rekening gebracht.

Annulering (en/of geen verblijf) vanaf 14 dagen vóór de aankomstdatum en/of wijziging, wordt 100% van het totale reserveringsbedrag in rekening gebracht.

 !! Wij raden u aan een reisverzekering af te sluiten ivm bovenstaand, alwaar deze kosten wellicht verhaald kunnen worden mocht u onverhoopt moeten annuleren. (zie de alg. voorwaarden van uw reisverzekering)

 

ALGEMENE VOORWAARDEN – GROEPSACCOMMODATIE (zonder ontbijt – alles zelfverzorging)

 

Neem nota van onderstaande dit ivm de door u gemaakte reserveringen / boekingen en bevestiging van de overeenkomst gesloten met het Pension Sauerland Groepsaccommodatie in Winterberg Züschen

BELANGRIJK!! – lees u aub de — BETALINGS VOORWAARDEN

Reserveringen zijn daadwerkelijk geboekt, na ontvangst van geschreven e-mail met de bevestiging van beide zijde (anvrager / Pension Sauerland) en een aanbetaling . Pension Sauerland kan een lijst met namen van de meereizenden verlangen ivm het duitse Meldegesetz – Paragraf 27) Bij aankomst kan Pension Sauerland uw identiteitskaart/paspoort vragen ivm inchecken – Paragraf 26 Abs 2/Meldegesetz) Altijd is het vaste woonadres van de aanvrager verplicht te vermelden. “Pension Sauerland” kan altijd besluiten de reservering te ontbinden, ook als er al is (aan)betaald als bovenstaand wordt geweigerd.

AANBETALING

Als na de reservering en verzonden bevestigingsemail de aanbetaling niet tijdig is ontvangen door Pension Sauerland, heeft Pension Sauerland het recht om de voorgenomen overeenkomst te ontbinden en Pension Sauerland weer vrij te geven voor anderen. Pension Sauerland gaat er dan vanuit dat de aanvrager afziet van betaling.

De aanbetaling moet per bank worden voldaan.

RESTBETALING

Het restbedrag moet 90 dagen voor de aankomstdatum op het in de bevestigingsemail genoemde rekeningnummer zijn bijgeschreven

De restbetaling moet per bank worden voldaan.

Inchecken “Groepsaccommodatie”: Vanaf 15.00 uur // Uitchecken “Groepsaccommodatie”: voor 10.30 uur.

BTW is inbegrepen. / 1 persoon zal dienen als aanspreekpunt en zal eindverantwoordelijk zijn voor de gehele groep

Toeristenbelasting vanaf 15 jr is niet in de prijs inbegrepen

Maaltijden: niet inbegrepen.

Geen mogelijkheid voor opladen Elektro auto´s (wel bij de Touristik Winterberg en bij de kerk in Züschen )

Het contact persoon cq eindverantwoordelijke/aanvrager/kassier heeft de verplichting het reglement in de voorwaarden (informatie) na te leven en er zorg voor te dragen dat de gehele groep deze leest én respecteert en naleeft.

Het contact persoon cq eindverantwoordelijke/aanvrager/kassier heeft de verplichting om een “namenlijst” (+adres /woonplaats van de meereizenden) toe te zenden

Ten alle tijde is Pensionhouder gerechtigd een groep/personen te weigeren – opgaaf van reden is niet verplicht- een eventuele (aan)betaling kan geretourneerd worden.

Indien 90 dagen voor de aankomst het totale bedrag niet door de ondernemer/verhuurder per bank is ontvangen, is hij gerechtigd de toegang tot de accommodatie voor een ieder van de groep te weigeren cq boeking te annuleren en de accommodatie weer vrij te geven voor anderen.

De ondernemer / verhuurder van de accommodatie is niet verantwoordelijk voor enige geleden schade, ongeval en/of diefstal op zijn terrein cq gebouw [bijv omdat men de buitendeuren en/of ramen niet sluit]

Voor alle meubilair/tv/bedden/ledikanten/kasten enz geldt dat deze niet verplaatst mogen worden zonder toestemming van de verhuurder/ eigenaar. Stoelen van de kamers mogen zich niet op de balkons bevinden.

Bij vertrek gaan wij er vanuit dat de gemeenschappelijke ruimte, stoelen, tafels, elektrische kookplaten en oven(s) in de keuken schoon zijn. Wanneer dit niet het geval is, zijn de extra kosten vanaf € 50,- 

Bij vertrek vragen wij altijd of u al uw eigen spullen weer heeft ingepakt(meegenomen). Moeten wij toch iets nazenden dan zijn het de kosten + €15,- extra.

Schade aan de accommodatie en/of inventaris veroorzaakt door leden van de groep zal in rekening worden gebracht en ingehouden worden op de borg – is de borg niet toereikend dan zal er een rekening worden toegezonden aan de eindverantwoordelijke van de groep. Pension Sauerland is een rookvrij Pension en Groepsaccommodatie

Wijzigingen van (kamer)indeling en meubilair voorbehouden –

eerder genoemde zaken op de website zijn onderhevig aan verandering

 

Annuleringsvoorwaarden – Groepsaccommodatie:

Covid19: heeft u gereserveerd en moeten wij sluiten (bij een Lockdown) dan kunnen wij in overleg samen met u besluiten te annuleren of de datum te verschuiven.

 

Als u gereserveerd heeft, en u wilt de reservering weer annuleren meer dan 182 dagen voor de aankomstdatum, dan wordt 40% aan u doorberekend. (minstens altijd de aanbetaling)

Annulering of wijziging vanaf 182 dagen t/m 120 dagen vóór de aankomstdatum wordt 60% van de totale reservering in rekening gebracht.

Annulering of wijziging vanaf 120 dagen t/m 90 dagen vóór de aankomstdatum wordt 80% van de totale reservering in rekening gebracht.

Annulering of wijziging vanaf 90 dagen t/m 0 dagen vóór de aankomstdatum wordt 100% van de totale reservering in rekening gebracht.

!! Wij raden u aan een reisverzekering af te sluiten ivm bovenstaand, alwaar deze kosten wellicht verhaald kunnen worden mocht u onverhoopt moeten annuleren. (zie de alg. voorwaarden van uw reisverzekering)

 

HUIS REGELEMENT Pension Sauerland

Pension Sauerland dient netjes te worden bewoond.

Alle kamers en openbare ruimten in Pension Sauerland zijn rookvrij, er is een brandmeldsysteem aanwezig, rookmelders hangen door het gehele gebouw voor uw en onze veiligheid.

Het testen van de rookmelders, brandblussers en brandalarm wordt gedaan door de reeds aangewezen specialist.

Gebruik/testen van de rookmelders, brandblussers en het brandalarm, zonder aanleiding (loosalarm) kan een zeer hoge rekening van de brandweer/politie opleveren, deze zal aan de desbetreffende veroorzaker worden overhandigd – let dus op uw kinderen. Het is ivm rook/brandmelders niet mogelijk om binnen te gourmetten/ steengrillen/ fonduen/ racletten.

Het gebruik van kaarsen (open vuur/vuurkorf) is niet toegestaan op de kamers

Op het terras is wel een vuurkorf toegestaan.

Roken op balkon en terras is uiteraard wel toegestaan.

Het gebruik van drugs is verboden in Pension Sauerland. Ook op balkon, terras en parkeerplaats is dit verboden.

Het is niet toegestaan te voetballen in het gebouw en op het terras /parkeerplaats. Ook het rennen  in gangen is niet toegestaan.

Het toebrengen van schade aan de kamer en/of de zich daarin bevindende inventaris en/of decoratie, dan wel het ontvreemden daarvan en/of bevuilen dmv bijv. consumptie gebruik, wordt in rekening gebracht bij de veroorzaker dan wel de hoofdelijk aansprakelijke persoon.

Diefstal/vandalisme zal gemeld worden bij de politie.

Internet is gratis  – gratis aanmelden, gratis inloggen en gratis surfen – Downloaden vanaf illegale sites en bezoeken van verboden sites is niet toegestaan en kan worden bestraft met hoge boetes.

Let op openstaande deuren/ramen, dit ivm bijv de energiekosten.

De keuken (geldt alleen voor Groeps acc.) dient schoon (geen vuile afwas & oven) en in originele staat te worden achtergelaten. De accommodatie (ook de algemene ruimte) dient door u bezemschoon te worden achtergelaten. Dat betekent in dezelfde staat als bij aankomst, ook de opstelling van de tafels.)

Pension Sauerland is gerechtigd u te vorderen het pand direct te verlaten bij het niet naleven van deze huisregels, (hieronder valt ook het meebrengen/binnen “loodsen” van huisdieren en/of smokkelen van Personen (daar vallen ook kinderen onder).

Niet voor: Studenten (jongeren) groepen en/of vrijgezellenfeestjes, en zuipfeesten – Niet te boeken en tevens niet geschikt voor groepen met als thema erotiek/seks –

Bij HOOG Energie verbruik is de eigenaar gerechtigd deze energiekosten in rekening te brengen. Deze extra kosten kunnen worden ingehouden op de borg. Dus: “Verwarming aan” = Raam/Deur dicht” !

— Bij verhoging van de Energie prijzen (economie/overmacht) is “Pension Sauerland” eenzijdig gerechtigd dit door te berekenen naar zijn gasten, ook al is er een prijsafspraak. Deze extra kosten kunnen worden ingehouden op de borg.

 

 

DISCLAMER

 

De eigenaren /pensionhouder(s) en maker(s) van deze website zijn niet verantwoordelijk voor onvolkomenheden, onjuistheden en schrijffouten enz.

De eigenaren /pensionhouder(s) en maker(s) van deze website zijn niet verantwoordelijk voor enige schade voorvloeiende uit de ontvangen, gebruikte en geopende links en verzonden cq ontvangen email.

De Pension houder mag eerder per mail toegezonden prijzen cq voorstel aan aanvrager als niet verzonden beschouwen, als er binnen 3 dagen niet op wordt gereageert vanuit de aanvrager. Pension houder kan zijn prijzen hebben aangepast aan de dan geldende prijzen/condities. Reageert de aanvrager niet binnen de aangeven aantal dagen, dan kan de Pensionhouder het voorstel intrekken – er is géén reservering

De bij ons bekende gegevens en/of lopende reserveringen kunnen worden doorgeven cq overgenomen worden door een nieuwe opvolger/pachter/eigenaar bij verkoop van het bedrijf/pand.

Bij het niet tijdig betalen voor de gestelde datum van het te betalen bedrag ivm boeking van de “Groepsaccommodatie” en/of het invullen van de Namenlijst, is de eigenaar eenzijdig gerechtigt de gehele boeking te annuleren.

Pensionhouder/eigenaar/pachter/ verhuurder is nimmer verantwoordelijk voor enigerlei schade van welke aard dan ook (bijv door overmacht), geleden door enig persoon ten aanzien van: bijv diefstal van eigendommen van onze gasten, na verblijf achtergebleven spullen, boekingen, de reis, reiskosten, tijd/ dagen, aanwezigheid of niet (of niet volledig) genoten verblijf in Pension Sauerland. Pensionhouder houdt zich het recht voor onder bepaalde omstandigheden van bovenstaand af te wijken.

 

 

 

Privacyverklaring

 

Pension Sauerland, gevestigd aan Hinter der Hardt 11, 59955 Winterberg-Züschen (Duitsland), is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

 

Pension Sauerland verwerkt uw persoonsgegevens doordat u gebruik maakt van onze diensten en/of omdat u deze zelf aan ons verstrekt. Hieronder vindt u een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:

• Voor- en achternaam
• Geboortedatum
• Adresgegevens
• Telefoonnummer
• E-mailadres
• Nationaliteit
• Overige persoonsgegevens die u actief verstrekt bijvoorbeeld door een profiel op deze website aan te maken, in correspondentie per brief, app, email, telefonisch en/of via andere website´s
• Internetbrowser en apparaat type
• Bankrekeningnummer (IBAN & BIC nr)
• Dag van aankomst en dag van vertrek
• Handtekening

Pension Sauerland is niet verantwoordelijk voor andere website´s waar wij bijvoorbeeld op adverteren en, alwaar u uw gegevens invult.

 

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die wij verwerken

 

Onze website en/of dienst heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als u er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via info@pensionsauerland.nl, dan verwijderen wij deze informatie.

 

Met welk doel en op basis van welke grondslag wij persoonsgegevens verwerken

 

Pension Sauerland verwerkt uw persoonsgegevens voor de volgende doelen:

• Het afhandelen van uw betaling
• Verzenden van een eventuele nieuwsbrief 
• U te kunnen bellen of e-mailen indien dit nodig is om onze dienstverlening uit te kunnen voeren
• U te informeren over wijzigingen/ aanpassingen van onze diensten en producten
• Pension Sauerland verwerkt ook persoonsgegevens als wij hier wettelijk toe verplicht zijn, zoals gegevens die wij nodig hebben voor onze belastingaangifte en gegevens voor de verplichte afdracht van de Kurtaxe kaart.

 

Geautomatiseerde besluitvorming

 

Pension Sauerland neemt niet op basis van geautomatiseerde verwerkingen besluiten over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen. Het gaat hier om besluiten die worden genomen door computerprogramma’s of -systemen, zonder dat daar een mens (bijvoorbeeld een medewerker van Pension Sauerland) tussen zit.

Pension Sauerland plaatst geen (email) adressen en telefefoonnummers op zijn website, van bijvoorbeeld gasten die een verblijf hebben gehad in Pension Sauerland en een bericht achterlaten in het gastenboek ook al heeft de gast het zelf ingevuld. (inzendingen worden hierop eerst gecontroleerd en betreffende wordt onzichtbaar gemaakt/ verwijdert, dan pas wordt het bericht geplaatst)

 

Hoe lang we persoonsgegevens bewaren

 

Pension Sauerland bewaart uw persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor uw gegevens worden verzameld.

Wij hanteren de volgende bewaartermijnen voor de: persoonsgegevens, datum aankomst en datum vertrek van uw verblijf, aantal personen , daarvan aantal volwassenen en aantal kinderen onder de 16 jaar. Volgens de Duitse wet zijn wij verplicht deze gegevens tot 1 jaar na uw verblijft te bewaren.

Houd u rekening met de Wetten van het land (bijv. het Duits Meldegesetz) waarin Pension Sauerland gevestigd is. – Hieronder vereenvoudigd weergegeven ivm de gegevens voor de Kurtaxe: “Wij zijn verplicht volgens de Duitse wet uw gegevens tot 1 jaar na uw verblijf te bewaren, daarna is Pension Sauerland verplicht binnen 1 maand uw gegevens te verwijderen/te vernietigen”. – De Duitse belastingdienst, die ook verscheidene gegevens verlangt, hanteert een langere bewaartermijn. – Heeft u wel contact met Pension Sauerland gehad, maar geen verblijf gehad en is er geen betaling gedaan én is er geen retourstorting gedaan, dan kunnen en worden uw gegevens, telefonisch en/of per email verkregen, verwijdert. (reserveringen/boekingen en direkte annuleringen zijn hiervan uitgesloten).

 

Delen van persoonsgegevens met derden

 

Pension Sauerland verkoopt uw gegevens niet aan derden en verstrekt deze uitsluitend indien dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met u of om te voldoen aan een wettelijke verplichting. Met bedrijven die uw gegevens verwerken in onze opdracht, sluiten wij een bewerkersovereenkomst om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van uw gegevens. Pension Sauerland blijft verantwoordelijk voor deze verwerkingen.

 

Cookies, of vergelijkbare technieken, die wij gebruiken

 

Pension Sauerland gebruikt alleen technische en functionele cookies. En analytische cookies die geen inbreuk maken op uw privacy. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen op uw computer, tablet of smartphone. De cookies die wij gebruiken zijn noodzakelijk voor de technische werking van de website en uw gebruiksgemak. Ze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en onthouden bijvoorbeeld uw voorkeursinstellingen. Ook kunnen wij hiermee onze website optimaliseren. U kunt zich afmelden voor cookies door uw internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kunt u ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van uw browser verwijderen.

 

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

 

U heeft het recht om uw persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heeft u het recht om uw eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens door Pension Sauerland en heeft u het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat u bij ons een verzoek kunt indienen om de persoonsgegevens die wij van u beschikken in een computerbestand naar u of een ander, door u genoemde organisatie, te sturen. U kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van uw persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van uw toestemming of bezwaar op de verwerking van uw persoonsgegevens sturen naar info@pensionsauerland.nl. Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door u is gedaan, vragen wij u een kopie van uw identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie uw pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van uw privacy. We reageren zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op uw verzoek. U heeft altijd de mogelijkheid om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder. (verwijderen van uw gegevens kunnen en mogen wij niet als de Duitse wetgeving dit niet toelaat).

 

Hoe wij persoonsgegevens beveiligen

 

Pension Sauerland neemt de bescherming van uw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als u de indruk heeft dat uw gegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op met onze klantenservice of via info@pensionsauerland.nl

Wij adverteren op verschillende website´s – deze websites hebben een eigen privacyverklaring

bottom of page